Volg Creative Guns:

“De CSRD verplicht bedrijven om deze ESG-criteria te integreren in hun duurzaamheidsrapportages. Dit bevordert transparantie en maakt het voor investeerders eenvoudiger om duurzame en ethisch verantwoorde keuzes te maken.”

De toegevoegde waarde van een online duurzaamheidsverslag

  • Transparantie en vertrouwen: door gedetailleerde en gemakkelijk toegankelijke informatie kunnen bedrijven transparanter zijn, wat het vertrouwen van belanghebbenden versterkt.

  • Innovatief merkimago: Het gebruik van geavanceerde technologieën voor rapportage kan het imago van een bedrijf als innovatief en vooruitstrevend versterken.

  • Effectievere communicatie: De combinatie van tekst, beeld en interactie maakt het mogelijk om complexe duurzaamheidsinformatie effectiever en begrijpelijker te communiceren.

  • Data-analyse en inzichten: Door gebruik te maken van interactieve elementen kunnen bedrijven beter inzicht krijgen in welke delen van het verslag het meest bekeken en gewaardeerd worden, wat waardevolle feedback biedt voor toekomstige rapportages.

Tot slot

De invoering van de CSRD en de focus op ESG-criteria markeren een belangrijke verschuiving in hoe bedrijven omgaan met duurzaamheid en transparantie. Door te voldoen aan de CSRD en op een visuele en dynamische manier te rapporteren over ESG-prestaties, kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan wettelijke verplichtingen maar ook hun merkimago versterken, klantloyaliteit opbouwen en nieuwe markten aanboren. Het inzetten van online duurzaamheidsverslagen helpt bedrijven om hun duurzaamheidsinspanningen effectiever te communiceren en een positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu.

Wat houdt de CSRD-verplichting precies in?

De CSRD-richtlijn, aangenomen in 2021, vervangt de eerdere Non-Financial Reporting Directive (NFRD). De CSRD legt strengere en uitgebreidere rapportage-eisen op aan bedrijven binnen de EU, met als doel duurzaamheid te bevorderen. Onder deze richtlijn moeten bedrijven vanaf boekjaar 2025 gedetailleerde informatie verschaffen over hun ecologische, sociale en governance (ESG) risico’s. Deze informatie moet worden opgenomen in het bestuursverslag en extern getoetst worden. Dit geldt niet alleen voor multinationals, maar ook voor grote ondernemingen en later het mkb.

Doel van duurzaamheidsrapportage

Het primaire doel van de CSRD is het vergroten van transparantie en bewustzijn op het gebied van duurzaamheid. Door gedetailleerd te rapporteren over ESG-prestaties, krijgen investeerders en andere belanghebbenden een beter en eerlijker beeld van de niet-financiële zaken die bij een bedrijf spelen. Denk hierbij aan CO2-uitstoot, sociaal kapitaal en de impact op biodiversiteit en mensenrechten. Hoewel de CSRD een uitdaging vormt voor bedrijven, legt het de basis voor een toekomstbestendige onderneming.

Wie moeten voldoen aan de CSRD?

Naast beursgenoteerde bedrijven zijn er ook andere grote ondernemingen die aan de CSRD-verplichting moeten voldoen. Dit betreft bedrijven die aan twee van de volgende drie criteria voldoen:

• Minimaal 250 fte

• Een omzet van meer dan 50 miljoen euro

• Meer dan 25 miljoen euro op de jaarbalans

Deze groep bedrijven moet in 2026 een rapportage opleveren over het jaar 2025. Het mkb volgt in 2027 met rapportages over het jaar 2026, waarvoor mogelijk een 'CSRD-light' versie zal gelden.

De rol van ESG-criteria

ESG staat voor Environmental, Social, and Governance. Deze drie factoren zijn


essentieel voor het meten van de duurzaamheid en ethische impact van een bedrijf:

  • Environmental (Milieu): omvat de milieuprestaties van een bedrijf, zoals energieverbruik, afvalbeheer en klimaatverandering.

  • Social (Sociaal): behandelt de sociale verantwoordelijkheid van een bedrijf, inclusief arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid.

  • Governance (Bestuur): gaat over bedrijfsbestuur, ethisch gedrag en naleving van wet- en regelgeving. 

De Europese Unie heeft als doel om als eerste continent klimaatneutraal en volledig circulair te zijn. Een belangrijke stap in deze richting is de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze richtlijn verplicht bedrijven om hun duurzaamheidsinspanningen transparant te maken en hierover te rapporteren. Een duurzaamheidsverslag een saai document? Wij vinden van niet.

Geanimeerde grafieken en diagrammen, infographics, video’s en natuurlijk verhalen van de mensen achter al die inspanningen!... Begint het al te dagen? Juist! Een online duurzaamheidsverslag kan juist hét visitekaartje zijn dat je merk versterkt, waar je met recht trots op kunt zijn. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe je een online duurzaamheidsverslag kunt inzetten tot de sterkste merkuiting van het jaar.
 

BLOG

Duurzaamheidsverslag of ESG-rapportage:

Van verplichting naar voordeel: ontdek hoe je jouw online duurzaamheidsverslag kunt transformeren tot een impactvolle marketingtool!

Vul het formulier in of stel je vraag via

e-mail of telefoon. We horen graag van je! info@creative-guns.com of

op +31(0)6 412 480 51

www.creative-guns.com

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GRATIS ADVIESGESPREK

Stolt Tank Containers presenteert haar duurzaamheidsstrategie voor de komende jaren als een online magazine. De lineare navigatie (van links naar rechts) zorgt ervoor dat de lezer het verhaal in de juiste volgorde bekijkt. Hoge kwaliteit fotografie, video’s en een clean, minimalistisch design dragen bij aan een optimale merkbeleving.

• voorwoord van de CEO

• geanimeerde grafieken

• hoge kwaliteit fotografie

• herdere, intuitieve navigatie

Het duurzaamheidsrapport van Euro Pool Systems bevat naast geanimeerde grafieken, diagrammen en kleurrijke infographics, persoonlijke verhalen van medewerkers die een belangrijke rol spelen bij de duurzaamheids-inspanningen die EPS doet om bij te dragen aan een circulaire samenleving. De intuitieve navigatie zorgt voor een innovatieve en moderne ervaring. 

• voorwoord van de CEO

• geanimeerde tabellen, grafieken en visuals

• persoonlijke verhalen 

• herdere, intuitieve navigatie

Online jubileum magazine

zorgt voor meer betrokkenheid en merkbeleving

Online magazine

Interactieve infographics combineren tekst, afbeeldingen, illustraties en animaties om informatie op een boeiende manier te presenteren.

01

Verhoogde betrokkenheid:

De interactieve aard van deze visuals trekt de aandacht en houdt gebruikers langer vast, wat resulteert in een hogere betrokkenheid bij je content.

04

Delen en viraliteit:

Boeiende content wordt eerder gedeeld op sociale media, wat kan leiden tot een groter bereik en meer bekendheid.

03

Merkonderscheiding:

Door unieke en boeiende content te creëren, kun je je onderscheiden van de concurrentie en een blijvende indruk achterlaten. Data-Interactie: Gebruikers kunnen patronen en inzichten ontdekken door zelf met de data te spelen, wat leidt tot dieper begrip.

02

Beter begrip:

Complexe informatie wordt beter begrepen en herinnerd wanneer het visueel wordt gepresenteerd en gebruikers er zelf doorheen kunnen navigeren.

De voordelen van interactieve infographics:

04

Storytelling:

Interactieve infographics kunnen ook worden gebruikt om verhalen te vertellen, waarbij gebruikers door verschillende aspecten van het verhaal kunnen navigeren.

01

Educatie:
Interactieve infographics zijn buitengewoon effectief om complexe educatieve informatie over te brengen, ongeacht of het nu gaat om het uitleggen van wetenschappelijke concepten, het presenteren van historische feiten of het aanleren van taallessen.

03

Marketing en communicatie:

Merken kunnen complexe informatie over hun producten of diensten op een boeiende manier presenteren en tegelijkertijd hun merkverhaal versterken.

02

Datavisualisatie:

Ingewikkelde datasets kunnen begrijpelijker en toegankelijker worden gemaakt door ze om te zetten in interactieve visuals.

Waar kun je ze voor inzetten?

Interactieve infographics kunnen voor verschillende doeleinden worden ingezet, zoals:

03

Actieve betrokkenheid:
Het feit dat gebruikers kunnen klikken en verkennen zorgt voor een actievere betrokkenheid. Gebruikers hebben de controle over de snelheid en volgorde van de informatie die ze consumeren.

Visuele impact:

Mensen zijn visueel ingesteld en worden aangetrokken door aantrekkelijke visuals. Interactieve infographics combineren tekst, afbeeldingen, illustraties en animaties om informatie op een boeiende manier te presenteren.

01

02

Heldere informatie:
Complexe data en concepten kunnen gemakkelijker te begrijpen zijn wanneer ze visueel worden weergegeven. Interactieve elementen zoals pop-ups met uitleg en grafische overlays helpen gebruikers de informatie beter te verteren.

interactieve infographics bieden gebruikers de mogelijkheid om te klikken, scrollen, swipen.

Volg Creative Guns op:

Vul het formulier in of stel je vraag via e-mail of telefoon. We horen graag van je! info@creative-guns.com of

op +31(0)6 412 480 51

www.creative-guns.com

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR EEN GRATIS ADVIESGESPREK

“De CSRD verplicht bedrijven om deze ESG-criteria te integreren in hun duurzaamheidsrapportages. Dit bevordert transparantie en maakt het voor investeerders eenvoudiger om duurzame en ethisch verantwoorde keuzes te maken.”

Conclusie:

ESG-rapporten zijn niet langer slechts een juridische vereiste; ze zijn een krachtig instrument geworden voor bedrijven om hun inzet voor duurzaamheid te tonen en een positieve impact te maken op de samenleving. Bedrijven die deze rapporten omarmen, kunnen niet alleen voldoen aan regelgeving zoals CSRD, maar ook bouwen aan een sterker merk en een loyale klantenbasis.

Wat zijn interactieve infographics?

In tegenstelling tot statische infographics die slechts één beeld bevatten, bieden interactieve infographics gebruikers de mogelijkheid om te klikken, scrollen, swipen en zelfs in sommige gevallen informatie in te voeren zo wordt de gebruiker actief betrokken.

De Europese Unie heeft als doel om als eerste continent klimaatneutraal en volledig circulair te zijn. Een belangrijke stap in deze richting is de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze richtlijn verplicht bedrijven om hun duurzaamheidsinspanningen transparant te maken en hierover te rapporteren. Een duurzaamheidsverslag een saai document? Wij vinden van niet.

Geanimeerde grafieken en diagrammen, infographics, video’s en natuurlijk verhalen van de mensen achter al die inspanningen!... Begint het al te dagen? Juist! Een online duurzaamheidsverslag kan juist hét visitekaartje zijn dat je merk versterkt, waar je met recht trots op kunt zijn. Aan de hand van voorbeelden laten we zien hoe je een online duurzaamheidsverslag kunt inzetten tot de sterkste merkuiting van het jaar.
 

BLOG

Van verplichting naar voordeel: ontdek hoe je jouw online duurzaamheidsverslag kunt transformeren tot een impactvolle marketingtool!

Dit resulteert in een boeiende en dynamische ervaring die de gebruiker in staat stelt om dieper in de informatie te duiken en deze op hun eigen tempo te verkennen. Een positieve gebruikers-ervaring, zorgt daarnaast ook voor meer loyaliteit.

Waarom werken ze zo goed?

Aantrekkingskracht? Met interactieve publicaties ben je daarvan verzekerd. Je kunt complexe informatie op een toegankelijke en boeiende manier over brengen. Hier zijn een paar redenen waarom ze zo goed werken: